Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Különleges tömegközlekedési járművek
 
Hajójárat

A BKV Zrt. sétahajóival a Világörökség részét képező útvonalon megcsodálhatják Budapest szépségeit. Elhajózva a Margitsziget mellett gyönyörködhetnek a Parlament impozáns épületében, majd a főváros két hegyén, a Várhegyen a Várnegyed - Királyi Palota - Mátyás Templom - Halászbástya- és a Gellérthegyen, a Felszabadulási emlékmű és a Citadella nyújt nem mindennapi látványt. Megtekinthetik fővárosunk hídjait a Petőfi hídig bezárólag. Közben elhaladnak a budapesti egyetemek, a Vásárcsarnok, Vigadó, Duna korzó és fővárosunk néhány luxusszállodája mellett.
Fogaskerekű Vasút

A budai hegyek egyik nevezetessége - Budapest régi, kedves, jellegzetes színfoltja - hangulatával, látványosságával kellemes utazási élményben részesíti utasait. Egész éven át, kora reggeltől késő estig menetrend szerint közlekedik, - érvényes vonaljeggyel vehető igénybe. Alsó végállomása a Városmajorban, a Széll Kálmán tértől a 61-es villamossal két megállóra található. Felső végállomása a Széchenyi-hegyen helyezkedik el, innen egy kellemes, rövid sétával megközelíthető a Normafa, ahol a környező hegyek több turistaútja is összetalálkozik. A vasúton - egy érvényesített vonaljeggyel vagy havi-, negyedéves-, éves bérlet kiegészítéseként kerékpárbérlet-matricával - kerékpár szállítására is van lehetőség.Libegő

A libegővel utazókat Budapest legszebb látképe várja az Erzsébet kilátóban, mely a felső állomásról rövid sétával elérhető. Visszafelé a főváros panorámájában gyönyörködhetnek, miközben szó szerint úgy érezhetik, hogy a hegytetőről a városba ereszkednek. A Libegő felső szakasza a János-hegy meredek lejtőinek erdejében, alsó szakasza a zugligeti villanegyed utcái és kertjei fölött halad. Alsó állomása a Zugligeti úton van, ahol igény szerint felszállhatnak a Nyugati pályaudvarra közlekedő 291-es buszra.Sikló

A 95 méter hosszú, 48 százalékos emelkedésű sínpályán az utazás gyors és látványos. Két, lépcsős szerkezetű kocsi viszi fel a Clark Ádám térről a várba utazókat.
1987 óta az UNESCO Világörökség listájában is szerepel, mint Budapest Duna-parti látképének egyik meghatározó szelete. A felső állomásról a Lánchíd, a Parlament és a Duna gyönyörű látképe tárul utasaink elé.


 
Forrás: www.bkv.hu