Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.09.04

Budapest rejtett kincsei

 

A fővárosba látogató turisták vagy kirándulók általában csak a nagyobb látnivalókat tekintik meg. Ám a város több pontján található egy-két olyan hely is, amit még a budapestiek egy része sem ismer. Ezeket mutatjuk be most önöknek:

Kopaszi-gát - Fűre lépni szabad!

A Lágymányosi öbölben elhelyezkedő park igazi felüdülést jelenthet azok számára, akik ki szeretnék pihenni a városnézés fáradalmait. Éttermei és kávéházai mellett homokos vízpartja is van, mely úgy fest mintha egy tengerparton lennénk. A virágos-parkos környezetben a gyermekek is megtalálhatják a maguk szórakozását. Több játszótér-rész is található az öbölben, melyeket a kicsik  kihasználhatnak. Padok sokasága, víz feletti teraszok és szép zöld fű  is található e csodás környezetben, melyet mindenkinek ajánlunk.

 

 

http://geospace.hu/data/picsv2/big/1/2404.jpg

A gyönyörű környezetben jól esik a pihenés.

 

Térkép:


Nagyobb térképre váltás

 

Szabadság tér - Élmény kicsiknek és nagyoknak

 

E hely nem annyira ismeretlen, több látnivaló is akad a közelben, mégis érdemes megemlíteni, főleg ezért. A tér nyáron igazi paradicsom lehet azok számára, akik megakarnak pihenni, a kirándulás közben. Látványos szökőkútja Budapest egyetlen köztéri kútja, ahol fürdeni lehet a nyári melegben.  A kicsik számára két játszótér is épült, árnyékos-parkos környezetben, ahol a felnőttek pihenhetnek, míg a gyerekek játszanak. Továbbá ízelítőt is kapunk Budapest szebb belvárosi részéből is, hiszen sok felújított bérház található a tér körül. Közel van több látványosság is, például a  Parlament és a Duna-part, vagy a régi Magyar Televízió székháza.

 

http://stoastudio.com/wp-content/uploads/interactive-fountain-budapest-02.jpg

A látványos szökőkútban nyáron szabad a fürdőzés.

 Térkép:

 


Nagyobb térképre váltás