Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Budapest Kártya

 

A Budapest Kártya egy városkártya, melynek megvásárlásával bizonyos turisztikai szolgáltatások ingyenesen, vagy kedvezményesen vehetőek igénybe. A kártya forgalmazásának célja egyrészt a főváros turisztikai marketingre fordítható bevételeinek növelése, másrészt olyan turisztikai szolgáltatások előtérbe helyezése, melyek minőségükkel, színvonalukkal elősegítik egy kedvezőbb városkép kialakulását a látogatók körében. Célunk továbbá a Budapest Kártyával, hogy az ide érkezőknek egy olyan élménycsomagot biztosítsunk, melyen keresztül megismerhetik Budapestet, annak rejtett kincseit, pezsgő kulturális életét, és meghatározó emlékekkel, élményekkel feltöltődve térjenek haza.

Típusok:

  1. 24 órás Budapest Kártya: 4900 Ft
  2. 48 órás Budapest Kártya: 7900 Ft
  3. 72 órás Budapest Kártya: 9900 Ft

Érvényesség: a Budapest Kártya egy felnőtt számára érvényes. Az új Budapest Kártya 2015. április 1-én jelenik meg, és 2016. március 31-ig értékesíthető harmadik fél számára. A 2015. március 31-én 23:00-ig értékesített, illetve használatra érvényesített kártyák érvényességi ideje átnyúlhat 2015. áprilisra, az adott kártya érvényességi idejének megfelelően 24, 48 vagy 72 óráig. A kártya érvényességét jelzi a hátoldalán kitöltött dátummező, illetve a benne található NFC-chip, mely az első használattól számított 24, 48, vagy 72 óráig aktív.

Használat: a Budapest Kártya a hátoldalon kitöltött időponttól érvényes a tömegközlekedési járműveken, ahol a kártyát kérésre, illetve az utazás megkezdése előtt fel kell mutatni. Minden más elfogadóhelyen a kártya érvényessége az első használattól, azaz az aktiválástól számítódik.

Forma: hitelkártya méretű műanyaglap a BFTK Nonprofit Kft. által kialakított új dizájnnal, hátoldalán a turista aláírása, az érvényesség kezdetének dátuma és időpontja (a vendég maga tölti ki), a kártya ára, valamint a kártya sorszáma. A hátoldalon QR-kód, weblap címek, valamint telefonszám is a könnyebb és gyorsabb tájékozódást segítik.

Kiegészítő kiadványok: 48+4 oldalas, színes Budapest kártya prospektus, amely ismerteti a kártya használatát és valamennyi szolgáltatót (fotó, cím, elérhetőségek, nyitvatartási idő, kedvezmény mértéke). A prospektus 2 verzióban, összesen 6 nyelven jelenik meg – magyar/angol/német, illetve francia/olasz/orosz.

Bővebb információk: kattintson ide!