Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

2009.02.22

Utazás a Belvárosba

Tömegközlekedés (ajánlott!)

Nappal (4 órától 23 óráig)

200E busz megáll a repülőtér előtt, napközben körülbelül 10 percenként indul mindkét végállomásról (Liszt Ferenc Airport 2 és Kőbánya-Kispest M). A jegyet a buszon megválthatjuk, de olcsóbb, ha a repülőtéren egy újságárusnál (Relay) vagy egy automatából vesszük meg. Egy jegy ára 350 forint, és a buszon érvényesíteni kell. A járat végállomása Kőbánya-Kispest M, ahonnan már közlekedik a 3-as metró. Ezzel könnyen bejuthatunk a belvárosba. 

 

Éjszaka (23 órától hajnali 4 óráig)

900-as jelzésű éjszakai járat a Liszt Ferenc Airport 2-es terminál és a Dél-pesti autóbuszgarázs között közlekedik. A Belvárosba utazóknak a Bajcsy-Zsilinszky út megállónál át kell szállniuk a 950-es vagy 950A jelzésű éjszakai buszokra.

Közösségi közlekedés a repülőtérről

 

Közössegi közlekedés Belvárosból a Reptérre

 

Vonattal

A repülőtér 2. Termináljához legközelebb a Ferihegy vasútállomáson lehet átszállni vonatokra, amelyek a Nyugati pályaudvar felé és felől közlekednek. Csaknem 100 járat - köztük InterCity vonatok - könnyíti meg a városból a reptérre való kijutást és vissza, kevesebb, mint fél óra alatt, mindössze pár száz forintért. 

Az állomást és a 2. Terminált a 200E busz köti össze a nappali órákban, éjszaka pedig a 900-as éjszakai autóbusz.

Jegyárusító helyek

A repülőtéren kifejezetten vonatjegy váltására nincs lehetőség. Mindazonáltal a Ferihegy vasútállomás és a Nyugati pályaudvar közötti szakaszon közlekedő vonatok igénybevétele BKV bérlettel díjmentes, így a 2A Terminál galériaszintjén található posta által árusított Budapest 24 órás, 72 órás, heti vagy havi menetjegy is érvényes a szerelvényekre.

Ferihegy vasútállomáson a MÁV belföldi jegypénztárt üzemeltet minden nap 6:00 és 18:00 között, emellett a jegyek a peronon található automatákból is megválthatók. A jegyértékesítő automatán fel nem tüntetett célállomásokra szóló menetjegyeket, illetve a Ferihegy megállóhelyen megálló feláras vonatra szóló pótjegyet a vonaton a jegyvizsgáló pótdíj felszámítása nélkül szolgáltatja ki.


Ajánlat induló utasoknak

A MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ együttműködése alapján a vonattal Ferihegy vasúti megállóhelyre utazók kedvezményes buszjegyet válthatnak a repülőtérre. A kedvezményes buszjegyek ára 300 Ft, azok csak a vonatjegy megváltásával együtt vásárolhatók meg azon vasúti pénztárakban, ahol gépi menetjegykiadás működik. A jegyek kizárólag a Ferihegy vonatállomás melletti buszmegálló és a Liszt Ferenc Airport 2 (2. Terminál) végállomás között érvényesek a BKV 200E (nappali) és 900-as (éjszakai) buszjáratain.

 

További információk a tömegközlekedési lehetőségekről: 

http://www.bud.hu/utazas/kozlekedes_es_parkolas/tomegkozlekedessel

Menetrendek: A BKK Zrt. honlapja

 

cv.png

Taxi

Az árak zóna alapúak. Ha a szállás a városközpontban van, körülbelül 6500 forintba kerül a fuvar (22 euró). A taxik a reptér előtt várakoznak, így a mi dolgunk csak az, hogy bepattanjunk. A taxisok azonban általában nem beszélnek angolul vagy más idegen nyelven. 
 

Taxival a repülőtérre: kattintson ide!


AirportShuttle minibusz

A repülőtéri transzferszolgáltatás 8-10 fős, illetve 30-50 fős buszokkal szállítják az utasokat. Az Airportshuttle repülőtéri pultjai az ország kapujában fogadják a Magyarországra látogatókat és minden Terminálon (2A, 2B) megtalálhatóak. A Minibuszok minden esetben a terminálok főbejáratai elé érkeznek, illetve onnan indulnak tovább.

További információk: www.airportshuttle.com